Feeds:
Posts
Comments

Archive for September, 2009

Pada bulan puasa yang lepas,gua dan rakan-rakan dari lomokids telah pun berjalan ke Kuala Gandah,Lanchang untuk carik subjek yang luar dari Kuala lumpur pulak..Tarikan utama kat sini,mestilah Kuala Gandah Elephant Sanctuary…kalo kat Kolumpo gajah tengok dalam kandang jer kat zoo,kat sini lu boleh salam ngan gajah sambil pekena teh secawan dua…Kat sini mesra alam punya gajah,siap pandai posing kat lu orang punya lens camera..Disamping berlomo,gua,moqh dan peijan turut berdigital..




All photos by syimir izzaffy

Semua gajah kat sini berusia semuda 7 tahun dan setua 71 tahun…kebanyakkan gajah kat sini berasal dari Malaysia,India,Myanmar dan Thailand…Beberapa aktiviti pun turut disajikan kepada pengunjung termasuk menunggang gajah,mandikan gajah dan bagi gajah makan…bayaran masuk?Percuma! suma lu orang perlu dapatkan pas sahajalah dari opis kat situ…Gua,iyan,AG dan Rapla tak lepaskan peluang dihumban gajah ke dalam sungai…


Cuba lu orang tengok kaki gajah ni,sebelah tu tempang kan? Mengikut kata penjaga mereka,gajah ini terkena bear trap dan diselamatkan oleh pihak KGES lalu dibawa ke sini..



All photos by Syimir Izzaffy

Terima kasih kepada Azri yang menjadi pengurus program untuk kali ini…post berikut gua akan tampilkan apa yang ada di persekitaran Kuala Gandah pulak….tungguuu…

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
012 2542360
http://www.flickr.com/photos/kabusribut
kabusribut88@yahoo.com
wedding.event.photojournalism.

Advertisements

Read Full Post »

Syawal..

Ape jer yang menarik Hari Raya ni? Yang betul-betul champion raya ni untuk gua bukan lemang,bukan rendang,bukan nasi himpit…tapi..

Manchester United 4 – Manchester City 3
Manchester United 2 – Stoke City 0
Manchester United skrg tengah bermaharajalela kat puncak…

Aik? dengan Wigan pun kalah? Biasela kalau dah bongkak sangat kan…

Hah itulah gua punya raya…

Read Full Post »

Gajah?Gandah?Ganjah?

Gua bagi teaser dulu utk Misi Mencari Idea di bulan puasa tempoh hari bersama rakan-rakan lomokids..Gua,Moqh,Peijan amik peluang skali untuk mencari subjek,maklumlah dibulan puasa mana nak shoot wedding kan..so selain berlomo gua berdigital skali…ni memang gajah terbaik dari ladang punya..Lu org siap boleh berjalan sambil sembang ngan dorg di kaki lima…

Read Full Post »

Lu org ingat raya tu sentiasa menyeronokkan?
Salu dalam tv gua tgk musim raya banyak je eksiden,
tangan hilang main mercun,
kaki patah konvoi moto,mane tak org terawih ko memekak ngan moto,
rumah masuk penyamun,
minyak naik harga,setan!

Ape yang gua nak sampaikan kat sini bukanlah nak doa yang buruk-buruk…tapi gua nak nasihatkan berhati-hatilah dalam menyambut musim raya…jangan lalai dengan keseronokan…waspada dan gembira kan lebih baik…berhati-hati memandu,main mercun pop dahla,tak yah konvoi sgt,tlg masak lemang lagi baik,kunci rumah dengan 18 bijik mangga atau solex….

Gua nak ucapkan Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin buat mak bapak gua,sanak saudara,semua kenalan dari lomokids dan rakan photographer,kenalan dari dulu sampai sekarang,pengikut blog gua ( terima kasih kerana menyokong blog gua ),bos gua shamsul dan tidak dilupakan opah ngan uwan gua….sama-samalah kita 0-0 k..

yang benar,
gua di Argentina

Read Full Post »

Gian..



lagi gambar wedding di sini

Rindu nak kembali ke wedding..gian nak snap shutter…teruja nak test senjata baru…doakan gua makin maju…

Read Full Post »

Idea..

First skali gua nak ucap Tahniah kat member-member gua yang beraksi menentang besiktas dengan diakhiri kemenangan lagi…tak yah ade ronaldo pun kite menang gak yer…tapi gua tak suka Valencia main,macam sial…
Gua tengah memikirkan idea ape yang perlu gua lakukan di masa lapang ni…gua dah start cuti,padan muka orang lain cuti lambat,nak sangat cuti H1N1 aritu kan…gua harap-harap mase gua tido kang tetiba datang mimpi bagi idea untuk gua menulis..sementara bulan puasa ni,gua up gamba lomo dulu dan inilah pertama kalinya gamba lomo di page gua nih..layan..





Jibam zaman muda..

exif : Colorsplash/fisheye1/provia 100/xprocess

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
012 2542360
http://www.flickr.com/photos/kabusribut
kabusribut88@yahoo.com
wedding.event.etc.

Read Full Post »

Gua malas nak ulas panjang….semalam sebelum game giggs dah call gua cakap tak yah saspen sgt,konfem menang,die janji ngan gua…Kate sape name tu,Aaron Lennon kecah sgt boleh makan defend Manchester,tapi gua tak nampak lu gerak sgt pun?dah baka artis tu,jadi artis je la tak yah main bola,penat je John Lennon buat nama…

Gua dengar pasukan penerjun semakin teruk?Kalah ngan City 4-2?Lu nak join Newcastle ke season depan kat liga bawah?hahahaha…Pak Cik Alex nak belanja gua minum,gua nak pekena teh ngan die jap,esok gua balik Malaysia..

Read Full Post »

Older Posts »