Feeds:
Posts
Comments

Archive for October, 2008

wedding : wahid & nisa














Bertempat di Condo ViLa Wangsa Mas, Wangsa Maju, saya selaku photographer momentspeaks telah pun diarahkan untuk mengendalikan kerja-kerja menangkap gambar pasangan bahagia ini…wahid ngan nisa nie memang sempoi gua ckp lu..memule nak datang kat tempat diorang nie,aku sesat kat bukit mas, melawati tapi nasib baik sempat amik gambar sesi bersolek sesampainye aku kat sana..macam-macam ada kat majlis diorang nie,tarian,silat,karaoke dan macam-macam lagilah…oleh itu, aku mendoakan korg berdua bahagia hingga ke akhir hayat dan semoga dimurahkan rezeki rumah tangga korang hendaknyer..gambar outdoor diorang nie,aku akan sambung dalam next post…tunggu k..untuk melihat lebih lagi gamba diorang nie sila lawati (more…)

Advertisements

Read Full Post »

Akhirnya aku bebas…

pergh lama gila aku tak mengadap page aku nieh..suma gara-gara ALA 2101…berperang aku dengan pensel,pen,pemadam,pembaris dari segala saiz dan kertas-kertas mentega…namun sume yang aku lalui bagaikan perang yang meletus itu akhirnya berakhir semalam iaitu hari final presentation…alhamdulillah aku sempat siapkan semua dan mudah-mudahan aku lulus ke peringkat seterusnya…terima kasih kepada DIA (ehem…) dan semua kawan-kawan…

Lepas je setel presentation petang tue,tadak kesian,aku landing tak sampai 2 minit dah terlelap..sehinggalah pukul 9.30 malam bangun sebentar untuk sesi makan dan minum dan kemudian sambung semula tido yang dah lama tak berapa nak cukup sampailah ke pagi hari ni..

Tapi aku puas,sebab ape yang aku buat dan pilih ni adalah bende yang aku suka…benda yang aku sendiri pilih…jalan yang aku sendiri ikut…wedding nyer entry,tunggu…aku baru jer nak edit…dalam aku perang ngan drawing tue sempat gak aku gi shoot kat wedding razif ngan syikin kat wangsa melawati…tunggu next entry k…

Read Full Post »

post kali ni aku nak promote satu movie pendek dari CS, CST & IDMOPIX yang bertajuk surat seorang ibu..movie ini adalah arahan Saiful Nang..dalam kesibukan aku nak siapkan drawing sebelum hari jumaat nih,aku leka sebentar dihadapan laptop menonton movie yang amat menyentuh perasaan ini…aku harap korg tonton movie ini dan ambil iktibar..hargai ibu kita selagi mereka masih ada…Tahniah CS, CST & IDMOPOX kerana berjaya memberi kesedaran kepada mereka yang menonton movie ni..

Kepada ibu ku,Hanum binti Zakaria,sejauh mana pun along sibuk dengan pelajaran along, bidang along ceburi nie, along tak pernah melupakan ibu serta ayah…along harap dengan apa yang along belajar hari ini, akan menjaga dan menyara ibu dan ayah di masa depan kelak..Along sayang ibu dan ayah…

Read Full Post »

Selepas raye…haih….

salam…lame aku tak upload citer baru kat sini..cuti raya lah katekan..huhu..seronok tue memang seronok raye tapi masalahnyer kini aku dah kembali berduka…kenangan lemang rendang terpaksa dilupakan walaupun syawal masih lagi panjang…tiada lagi laungan dari nasik himpit kuah kacang,dan tiada lagi panggilan kuih tart..hati yang meronta ingin juadah raya lagi tapi kini terpaksa berdepan kenyataan..

semuanya kerana, drawing pen, scale ruler, eraser memanggil aku..kerja bertimbun-timbun..design perlu disiapkan..kesemuanya berjumlah hampir 7 board A1…gila!! ini semua kerja gila!! tapi, nk buat macam mane, nilah mase depan aku…selain dari bidang photography ni aku juga berazam untuk menggapai cita-cita aku sebagai seorang landscape Architect…dugaan…macam lagu hujan tue…

aku harap,semuanya akan kembali aman..dan aku mohon korg doakan aku sempat siapkan semua drawing..aminn…

Read Full Post »

Report : hari pertama raya..

hari raya?cam biase,memang meriah…tapi aku tak kesah sgt dengan meriah-meriah duit raya nieh..aku kisah dgn meriah makanan…sebenarnye,tak sempat nak pagi raya,aku dah belasah lemang habis-habisan dah..feveret aku dari kecik..tambah lak kene dengan rendang,usah dikenang gua cakap lu…haha..pagi raye,first santapan aku,rendang ayam basah dari mak cik aku yang amat pandai masak ( kredit kat mak lang ) haha…takde kesian punye…sampai aku kene amik eno lah untuk legakan balik perut aku…tapi ape yang aku dapat simpulkan kat sini,aku rase berat aku dah bertambah paling kurang,2kg…adoihh…memang tak menjadi matlamat kurangkan berat aku…hahaha…by the way,selagi kita masih ade peluang nie,raya lah sungguh-sungguh…tapi jangan sampai lupa diri k…gambar tak sempat lagi aku nak upload,insyaallah entry akan datang…

p/s : aku rase,faisal ngan moqh lagi berat dari aku…hahaha…jgn mara,slamat ari raye beb haha..

Read Full Post »