Feeds:
Posts
Comments

Archive for February, 2009

This is a very quick and last minute topic or news..Lomokids,the most active lomography community will have their latest exhibition at Digitex 09 held in UIAM Gombak..This festival will be on 27 Feb till 1st March 2009..come and join us!! Our crew will entertain to answer all the question about lomography and lomokids that always play or bear in your mind..

Syimir Izzaffy
Lomokids Member

Advertisements

Read Full Post »

Sarawak,here i come..

capai gak hajat aku ngan iyan latif…23,24,25,26 April aku ngan iyan akan berangkat ke Kuching untuk trip photography kami disamping berehat menenangkan minda dari haruk pikuk kuala lumpur..aku juga akan melengkapkan portfolio aku disana nanti…

“Sarawak!!!! Tunggu!!! Aku cabar kau!!!” hehe

Read Full Post »

Bertempat di Kg Pengantin,Setapak telah berlangsung majlis resepsi bagi pasangan ini…ternyata ramai tetamu yang menghadiri majlis ini dan semua berjalan dengan lancar..kami juga mendapat kerjasama yang amat baik dari kedua mempelai untuk mendapatkan shot yang baik untuk merakamkan detik-detik majlis bersejarah mereka ini..selamat pengantin baru dan bahagia ke anak cucu cicit..




Family si Fara ni memang kuat bergurau…usikan dari sanak saudara menggentarkan lagi Fara yang telah pun sedia berdebar..tapi semuanya telah lancar dijalankan..



Upacara persandingan malam itu serba ringkas,dan pertama kali aku tgk majllis yang tiada tepung tawar..tapi majlis tetap meriah termasuk dihadiri oleh ramai VIP..






Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks 08
any inquiries please contact 012 2542360 or
kabusribut88@yahoo.com
http://www.flickr.com/photos/kabusribut

Read Full Post »

Gembira kala tension

Kadangkala,hidup kita akan di selubungi tension pada masa-masa tertentu..tapi jika dilayan tension itu,adakah ia akan terus membawa kebaikan atau sekadar membuang masa?aku sarankan jika kita tension kita gelak dan ketawa..dan lebih baik jika kita turut membuat orang lain turut ketawa sama…di kala ini,aku dan kawan-kawan sedang tension untuk final project…jadi ketawalah…

Yazreen & Zafifi,KL Tower

Read Full Post »

Mengumpul benda di atas adalah hobby baru aku semasa di hospital..mengumpul setiap dose cup yang anda dapat sekaligus mengetahui brape banyak kali anda makan ubat..aku berjaya mengutip sebanyak 28 bijik..

WEDDING


Coming soon
Azman & YM Raja Fara,The Reception,Kampung Pengantin,Setapak

Read Full Post »

Hari Jumaat lepas,gua pengsan akibat demam..gua dikejarkan ke hospital Ampang Puteri oleh rakan bilik gua Raimi ( thanks to kawan-kawan yang membantu gua pagi tue, raimi,epul,jamal,zul ) dengan kadar pecutan 140 km/j katenyer…padan muka gua,duk ingat demam biasa sangat,at last 5 hari kat hospital..cuak gak gua biler dah satu badan kebas-kebas dan penglihatan gua kabur..

Gua nantikan ujian darah gua dengan penuh sabar..harapannya satu,gua tak kena penyakit denggi…alhamdulillah apabila doktor mengatakan gua hanya terkene demam bervirus yang sekarang semakin galak menembusi pasaran manusia…doktor katanya memang sama tanda-tanda demam ini dengan denggi…

Alhamdulillah hari ni gua keluar hospital serentak dengan hari lahir gua yang ke 21..maknanya malam tadi gua hanya sambut dengan doktor-doktor dan misi-misi kat Ampang Puteri..babun btol…hahaha….

Nota Kaki : Gua ingat gua nak buat kenduri doa selamat lah,sebab sampai gak usia gua 21..

Read Full Post »

Post kali ni agak menyedihkan…untuk makluman semua khususnya pelajar-pelajar kaed,Faris Syafik Abd Razak dari 3rd Year of Applied Art kini sedang kritikal di Hospital Serdang akibat dari serangan Denggi Berdarah…aku sendiri telah melawat beliau semalam di hospital…hampir nak titis air mata aku tgk penderitaan yang di tanggung faris and aku dapat bayangkan kesakitan yang die sedang tanggung…bacaan yasin turut dilangsungkan semalam…

So,kepada semua tak kira yang kenal atau tidak,sebab kita semua adalah saudara se-agama,mari kita doakan faris semoga dia dapat melawan sakit tue dan cepat sembuh…jika berkesempatan,buat sembahyang hajat skali..aku doa semoga kau tabah dan kuat melawan penyakit tue,aku yakin kau boleh buat..

nota kaki : Sekarang kalo demam sikit je bagi aku baik korg g check cepat..Ya Allah,aku mohon dengan kuasa Mu,Kau sembuhkan lah faris…

Read Full Post »

Older Posts »