Feeds:
Posts
Comments

Archive for January, 2009

Lame aku tak mengadap blog ni..rase rindu nak menulis..tapi keadaan tak mengizinkan aku melakukannya..sibuk,yaa aku amat sibuk…kerja-kerja harian membataskan semua benda yang aku lakukan…jika dulu aku boleh menulis setiap hari,sekarang 3 hari sekali pun belum tentu lagi..studio sem ni semakin susah,banyak songeh dan bikin susah,re-do sana sini walaupun bukan kesalahan tu bukan datang dari diri sendiri,macam s**l…

Tapi dalam pening kepala dengan kerja yang tak pernah habis tu,Alhamdulillah hajat besar aku selama nie telah tercapai…berkat segala usaha akhirnya menjadi milik aku jua…tersenyum girang jer aku…haha…lame dah aku tunggu nak dapat benda nih akhirnya tercapai…next mission? Insyaallah sem depan plak,harap-harapnyer tercapai lah hendaknyer..doakan yer..gambar,secepat mungkin aku akan cuba beri yang terbaru..

Nota Kaki : Kerja-kerja studio ni membataskan aku bergerak kesana dan kemari..

Read Full Post »

Siaran tergendala..

arghhh…hidup aku tengah berserabut sekarang…tension giler..berperang dengan pen dan kertas…studio semakin mengganas…aku akan cuba upload cerita terbaru secepat mungkin…

Read Full Post »

Aku baru balik dari Youth 09 Lomokids Exhibition..Alhamdulillah semua berjalan lancar…lomowall memang menjadi tarikan utama kat sana..sampai berita dalam The Star pun akuinya siap ada gamba lagik..Apepun next post nanti aku akan bagi complete report…aku sekarang berada dalam fasa sibuk dengan kerja-kerja studio,aku janji akan usaha upload gamba-gamba baru secepat mungkin..wedding byk lagi yang tak upload nih..
………………………………………………………………………………………………………………………………….
Wedding Teaser

Azman & YM Raja Fara
Kampung Pengantin,Setapak

Read Full Post »

Keadaan di Palestine kini semakin teruk…ramai saudara-saudara kita menemui angkara kerakusan si celaka Israel..di persidangan UN,Amerika Bangsat menyokong dan mempertahankan tindakan Israel…Apa celaka kah kelakuan mereka ini?

Umat-umat Islam sekalian apa yang kita tunggu lagi?marilah kita tadahkan tangan berdoa kepada Allah S.W.T memohon keamanan untuk saudara Islam kita nun jauh di Gaza…sesungguhnya doa itu adalah senjata paling tajam seorang mukmin…doakan sekali kejahanaman Israel binatang…

Negara-negara besar Islam,apa yang anda tunggu lagi?Adakah kerana takut akan kehilangan untung anda sanggup biarkan nyawa saudara kita tergadai…bertindaklah!!!!!!!!!

Ya Allah,selamatkan nyawa saudara-saudaraku di Palestine………

Read Full Post »



malas nak cerita banyak,masa,tempat telah pun dinyatakan diatas…kenapa gua cakap mengganas??sebab lomokids akan tampil dengan wall gergasi..yang korang sendiri tak percaya sizenyer kali nieh…so datang dan lihat sendiri..

*gua akan kembali dengan gambar-gambar terbaru..buat mase sekarang kerja-kerja studio buat jiwa gua kacau…

Read Full Post »

Hujan di luar jendela dikala ini renyai-renyai rentaknya…
Meliuk lengkuk teruna ke alam mimpi…
Tenang,tidak seperti matahari yang membakar di pertengahan hari..
Tuhan itu maha kuasa,diberi sejuk diberi panas..
mengapa?itu semua ada sebabnya…

Aku berehat sejenak dikala kerja yang bertimbum..cuba mencari nafas yang seakan-akan tersekat di celahan lukisan..dikala ini,aku terfikir..2009,ada apa?

Seperti biasa,malam ini di Dataran Merdeka,The Curve,Sunway dan bermacam tempat lagi akan berlangsungnya upacara menyambut tahun baru…siapa yang tak pernah lagi saksikan bagaimana manusia-manusia “bertamadun” bermain spray ditengah jalan,berkinja dialut hiburan dan bergerak ke hotel lobby bersama pasangan,malam new year nie paling senang nak tgk…ohh tidak dilupakan Star Hill@Bukit Bintang…

Aku?Mungkinkah aku ke tempat-tempat di atas?

Aku lebih senang berada di bilik sambil membuat sedikit rujukan untuk assignment esoknya di Kampung Pandan pada pukul 9.00 pagi..membuat persiapan mental dan fizikal dan memikirkan bucu-bucu baru yang lebih kreatif..Lebih tenang,tiada traffic jamban,tiada haruk pikuk..secara jujurnya aku memang tidak berniat atau berminat ke sambutan new year,sesak sangat sampai merimaskan…paling kuat pun aku mengajak sesiapa yang masih tinggal dibilik untuk ke mamak menikmati makanan sambil berborak untuk menghilangkan tekanan dan tepat pukul 12 sudah berada dalam kampus walaupun selalunya mesti terlepas sedikit dari jam 12…haha…

Kerja-kerja studio masih lagi berlambak,nasib Pn Jam membatalkan hasratnya untuk bertindak menerima drawing tepat jam 5 petang ini,kalau tidak mungkin aku sekarang ditahap nyawa-nyawa ikan…korang mesti penah tgk insang ikan menghirup oksigen tu kan?2009,ada apa?aku ramalkan mungkin tahun yang lebih mencabar berbanding tahun 2008…namun itu ramalan sahaja,benar atau tidak,biarlah yang maha esa menentukannya…apa yang aku tahu,aku mahu lebih maju…dalam kerja ku ini yang baru bertapak,dalam pelajaran ku yang sentiasa membuatku sakit kepala tahap migrain ke-8..

Semoga Allah menunaikan apa yang aku hajat di tahun 2009 ni…dan aku mahu menjadi seorang hamba yang lebih rapat kepada Penciptanya…

Nota kaki : Main PES2009 lagi syok beb..

Read Full Post »