Feeds:
Posts
Comments

Archive for November, 2008

Johor,here i come!!!!

Selama tgh menghadapi cuti nie,korg pun tau la kan kebosanan mesti melanda punye…kecuali hari minggu yang dipenuhi bersama cameraku merakam detik-detik indah pasangan raja sehari tak banyak yang aku dapat lakukan di hari-hari biasa…esok,23/11/2008 selepas habis jer job kat Dewan Gemalasari,Bangunan RISDA,aku akan berangkat ke UTM skudai,Johor untuk menghadiri Assembly of Landscape Architecture Student Malaysia 2008 (ALAM)….aku dan rakan aku iaitu bentong (safwan) telah sepakat untuk mengikuti program ini untuk menghilangkan kebosanan cuti…aku akan kembali ke Kuala Lumpur pada hari Jumaat dan Insyaallah aku akan menyambung kerja seterusnya di KL Tower…aku memang tak sabar nak shoot kat KL tower nieh…macam-macam idea dah bermain dalam fikiran aku di KL Tower nanti…dan kemungkinan besar,momentspeaks akan keluar dengan agenda besar dalam masa terdekat nieh…tungguuuuuuuuuuu…hehehe…doakan aku selamat pergi dan kembali…i will miss you KL…hehehe…

Read Full Post »




























Pada hari Isnin yang lalu,aku mengambil keputusan untuk mengikut faisal ke shah alam yang turut disertai oleh zahar,mia,mariam,ikmal dan bush…Faisal bercadang untuk ke Taman Cahaya Sri Alam,Bukit Cherakah,dalam otak aku dah set ape bende yang nak aku shoot…Petang tue pulak kami ke stadium shah alam,memang best la scene kat sane waa cakap lu…layan black and white memang bestlah kat stadium…ditambah lak ade pasangan budak sekolah iaitu zahar dan mia…untuk pengetahuan semua,mia ni lah gf zahar…memule aku ingat takde ape sangat kat shah alam nieh,rupenyer memang best lah…kalau ade wedding kat area sini,aku dah tau mane nak bawak untuk outing…ape yang aku dapat simpulkan,memang best outing hari tue..beserta dengan post ini,aku selitkan beberapa keping gamba yang aku shoot hari tue…harap korg enjoy and gamba aku biase-biase jek,hope korg suka…

Read Full Post »


Ni lah hero pada hari tersebut,Hadif ( Full name aku tak ingat ) anak senior photographer aku,Shamsul..




anak senior photographer aku menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-2…bertempat di rumah mak mertua shamsul,aku pun pergi majlis tersebut kerana kebetulan aku takder job minggu nieh…sampai-sampai kat sane,hero pada hari tersebut sedang leka bermain dengan rakan seangkatan umurnya..memang have fun sungguh hadif…namun,disebalik sambutan hari jadi hadif,ade agenda yang tersirat rupanya….hehehe



yaaa…rupanya senior aku turut menyambut ulang tahun perkahwinan die dengan isteri tersayang,Kak Lana…katenyer tarikh ulang tahun nyer adalah 7.11.2008 tapi sajer nak sambut ngan majlis hadif sekali…syok plak aku tgk dorg main calit-calit krim kek kat muka,cam org baru bercinta hahaha…secara jujur,shamsul dah aku anggap macam abang aku selain mentor dan cikgu aku dalam bidang nieh…okeyh,untuk Bro Shamsul dan Kak Lana,semoga berkekalan hingga ke akhir hayat dan Selamat Hari Jadi untuk Hadif si Hero..

Read Full Post »


Dan sebenarnya kumengharapkan segala senyuman mu itu….YES!!! its yuna and me!!!!


berjumpa dengan geng2 chap ayam photographer kat sana secara kebetulan,turut sama torque ngan ian ahmad










ema dah hilang arah haha…


lomokidos yang hadir (gambar ini ditangkap di puncak)

PUAS!!!
itu yang dapat aku ungkapkan…setelah lebih kurang sebulan lebih aku tumpukan perhatian pada pelajaran aku buat sementara waktu,kini aku kembali menyertai ahli keluarga lomokids aku outing…memang happening…ramai sangat yang hader dan ader gak muke yang first time aku tengok..pepagi seawal pukul sembilan lagi dah kitorang bertolak kesana..aku menumpang faisal,maklumlah sekarang zaman takde sen…sampai kat sane,aku terserempak dengan geng2 chap ayam photographer dan aku bertemu dengan Bro Torque dan Bro Ian Ahmad yang last skali kami bertemu di PROTES dimana kami masing-masing ketika itu mengambil gambar…sempatla group photo sume..dan mereka pun berlalu sementara kitorang pulak memulakan pendakian..

Tercabut pinggang aku…bapak penat nak sampai puncak…lif dah rosak,so kembali ke zaman dahulu iaitu naik tangga…demmm…tapi sampai jer kat atas,memang happening beb…nampak satu kl…bleh buat modelling,landscape dan ape jenis photography lah ( SAHAJA pub boleh…hehehe…)Lepas snap aper yang patut,kitorang gerak lak ke pavillion sebab dengar khabar YUNA akan perform kat sane…sebagai peminat yang amat setia,aku pun pergi gak…gua tangkap gamba ngan YUNA beb!!! lagipun aku memang nak tgk COUPLE perform pada petang tue gak…sempat gak la kitorang borak ngan aidil…abis jer performance,takde banyak bunyik,terus jer kami balik…sebab masing-masing dah macam manusia yang hilang tulang badan,longlai jer…kami pun pulang untuk menikmati rehat secukupnya dan kami akan ke Bukit Cherakah esoknyer dan aku pun akan shoot portraiture kat sane…ape pun,satu perkataan yang dapat aku gambarkan adalah HAPPY!!!!!!

Read Full Post »

wedding : razif & syikin











bertempat di wangsa melawati,aku menyiapkan assignment pasangan razif dan syikin ini..ape yang aku bleh cakapkan tentang pasangan mempelai nie,mereka adalah pasangan yang lemah lembut…secocok skali…alhamdulillah,kerjasama yang diberikan amat baik skali…dan ditakdirkan tempat kitorang outing pun berdekatan jer dengan rumah pengantin…apepun,aku ucapkan selamat pengantin baru dan semoga cepat timang baby kepada pasangan ini…

Read Full Post »

Tahniah Nurin!!!alhamdulillah…



setelah…

-penat ayah,ibu,along bebel kat ko suruh belajar..
-banyak dah ayah keluar duit bayar tuition ko..
-masa hari minggu ko dihabiskan dengan menatap buku…
-setiap hari along,ayah,ibu,akak berdoa untuk ko

maka…

ko dapat gak 5A akhirnya…SYABAS…along bangga ngan ulin…at least,walaupun along tak berjaya dapat 5A tapi adik along berjaya,alhamdulillah…

Read Full Post »








memule aku ingat 3-4 org jek,sebab adik aku kate nak amik gamba kenang-kenangan sebelum die abis skola nieh,tapi aku tgk,sorg demi sorg datang dan akhirnya terkumpul lah satu kelas…maka peninglah kepala aku mane nak port amik gamba nieh…last2 aku cadangkan amik kat padang jer…layan jer lah…lagipun budak-budak nie nak spm,jadi aku saje nak menyenangkan hati diorang…aku snap jer ape yang ade..jadi kepada budak-budak smtdlm aku ucapkan kat korg selamat berjaya dalam spm..masa depan korg,korg yang tentukan…

Read Full Post »

Older Posts »