Feeds:
Posts
Comments

Archive for August, 2008

wedding : zaidee & ida





okayh..entry kali nie mengenai pasangan zaidee & ida…bertempat di hilton PJ,aku follow mentor aku,shamsul untuk mengambil pengalaman..pergh terasa sungguh suasana kaya disitu beb..mane taknye,aku tak dgr lak,panggilan mak kiah ker,pak cik seman ke yang aku dgr kat situ datin dato tak pun tan sri puan sri…tapi kalo tak silap aku si zaidee ni drebar kapal terbang haha..tapi dorg memang sporting laa…tak menyombong..aku doakan korg bahagia..thanks ice cream cake korg malam tue…sedap sgt2..enjoice the picture..more picture at flickr.com/photos/kabusribut

Mohd Syimir Izzaffy bin Mohd Zahari
Momentspeaks Photography
E mail : Kabusribut88@yahoo.com (YM)
Photo Gallery : http://www.flickr.com/photos/kabusribut
fotopages : syimirzahari.fotopages.com

Advertisements

Read Full Post »


gambar di pinjam dari fazrin

kita sudah maklum yang pilihanraya kecil di Permatang Pauh siapa pemenangnya…dan kini terjawablah sudah mesej yang ingin disampaikan oleh rakyat kepada seluruh dunia politik Malaysia tercinta…liwat? tidak langsung mempengaruhi undi disana..cuba tanya org Permatang Pauh,mereka percaya atau tidak isu itu? saya rasa semua mungkin sudah maklum yang isu itu adalah satu agenda yang mungkin mempunyai misi tersendiri..hanya Allah yang tahu…ada pihak yang terang-terang di dada akhbar menyatakan “saya yakin kali ini kita menang”,selamat makan kata-kata sendiri itu…kepada yang bersabar memperjuangkan nasib rakyat,tahniah..ini adalah mandat dari rakyat kepada anda…saya minta saudara teruskan usaha untuk membantu rakyat dan banteras isu “kronisme” dan “korupsi”…kami rakyat sudah jemu dengan yang kaya terus kaya,yang tertindas terus tertindas..buktikan dan perjuangkanlah nasib rakyat di parlimen nanti..

p/s : saya bukan ahli politik mahupun mencampuri urusan politik,saya cuma seorang rakyat yang memerhatikan keadaan semasa..kita kegara berdemokrasi,maka kita berhak mengeluarkan pendapat..saya tidak memaki sesiapa cuma memberi komen terhadap apa yang berlaku di depan mata..

Read Full Post »

bosan!!!

Kali nie site project aku bergerak lak ke melaka…negeri yang penuh sejarah la plak…tapi aku kurang arif skit la bab2 sejarah nie…dah lama dah tinggal sejarah melaka,dari form 3 dulu…alor gajah,panas giler…tak tahan…duk dalam umah pun terasa bahang gile…secara jujurnye aku rase trip Kuala Selangor lagi best..Persoalan yang timbul sekarang adalah bila seorang hamba Allah mempersoalkan ” syimir tue sape? Kerabat Di Raja ( Ampun Tuanku ) ke die? “..aku tak lah kerabat Di Raja tapi ungkapan tue seolah-olah mencabar aku…takpelah,kita tunggu dan lihat..aku dah tak sabar untuk job seterusnya…kali nie mencabar skit untuk aku yang beginner nie…semoga Allah akan membantu aku melaksanakan kerja dengan baik dan dapat angle-angle yang akan memuaskan hati kedua mempelai…thanks to Shamsul coz banyak bagi aku pendedahan dan bimbing aku,tanpa die sapela aku nak gerak dalam bidang nie..thanks gak kat Mukhriz Latif kerana tak lokek memberi tips kepada aku sebagai panduan bile aku meminta dari die…makin lame,makin ganas gambar2 si Moqh nie…aku memang peminat kau..maybe aku suke angle2 yang kau dapat dan cara kau cari angle tue…ape pun,sumenye kene tunggu aku balik dari melaka yang bosan nie..jumpa lagi,chow!!

P/s : best gle melakukan aktiviti ” perbincangan ” terbuka bersama rakan2 lelaki di waktu malam selepas kerja habis di kedai makan…hahaha

Read Full Post »