Feeds:
Posts
Comments

Archive for November, 2009

Bodoh..

Ni ada lagi satu cerita…

Pasukan bola sepak Perancis bagi gua memang tak layak ke Piala Dunia…malu la kepada diri sendiri…lu ingat ni bola tampar ke brader Henry?Main semula la kalau lu brani?Hah Persekutuan Bola Sepak Dunia,pengadil lu tak boleh pakai la…ke ni konspirasi politik?jelas sgt brader main Barca tu tolak bola ngan tangan secara sengaja..macam pukul kompang gua tengok tangan die tolak bola…Kalau gua pun rase geli nak main lawan lu orang kat piala dunia..Henry,kakak sedara gua kawin nanti lu nak tolong main kompang?gaya dah ada tangan lu gua tgk tu…

Footnote : Sorry gua tak suka main tipu nih..

Read Full Post »

Rezeki..

Bagi gua,rezeki ni tuhan bagi kepada masing-masing sama rata..jika kita ada usaha gua pasti tuhan akan murahkan rezeki tu…jika jujur dan bekerja keras gua pasti tuhan akan permudahkan rezeki itu..Tuhan juga suka orang yang bekerja keras mencari rezeki..buat apa kita nak tutup periuk nasi orang kan? Tuhan tu kan maha adil..kalau tutup periuk nasi orang,tak baik,tuhan tu dah sedia maha adil dah..Tuhan memang tak suka org yang sekat rezeki orang lain…jangan kata tuhan,manusia pun tak suka manusia yang sekat rezeki orang lain dan orang yang cuba menjatuhkan orang lain..

footnote : kepada kawan-kawan,gua tetap sokong lu orang dalam apa jua masalah…gua tau lu orang terbaik..lu orang tau sape lu orang..

Read Full Post »

Tabiat gua sekarang..

Pagi 8.00 – Nasi Lemak Ayam + telur mata
Tgh Hari 12.00 – Nasi + Ayam + Hot Dog
Petang 3.00 – Kuih Muih
Petang 5.00 – Kuih Muih 2nd round
Malam 8.00 – Nasi Goreng Kampung daging merah + telur dadar + burger daging special
Pagi 2.00 – Maggi Goreng Pattaya

Tough tak gua?

Read Full Post »

Travel..

Segala peperiksaan sudah gua lunaskan..lega hati gua..minggu ni cabaran baru,cover job sukan..harap-harap misi gua berjaya…gua selak majalah mastika,Megat ACAB sudah guna perkataan ana…Alhamdulillah..EPL,gua tak berapa nak into sekarang…cuti bermakna gua boleh melepaskan kerja yang tertangguh…first kali gua nak setelkan,nak upload gambar terbaru…coming soon,modelling…membe gua pun banyak nak ke arah berumah tangga cuti ni…tahun depan gua akan jadi uncle dengan jayanya…semoga lu org bahagia…gua ke hospital lagi minggu ni,sakit runcit-runcit jek..ada kaki nak travel?roger gua..

Nota kaki : currently listening to SETELAH by A.C.A.B…scene sekarang dah serabut…otai jugak yang best..

Read Full Post »

Hobin Jang Hobin


Mintak maaf blog gua ni lama tergendala…broadband gua sedang tergendala operasinya…macam-macam cerita yang gua dengar,tapi gua lagi suke bercerita tentang bola sepak MALAYSIA…Sebab diorang kat atas ni lah gua masih sakit tekak sampai hari ni…Gol pertama memang cantik…Bergelek gua kat stadium…lupakan kisah majoriti penyokong,permainan masih seperti biasa…gol hairuddin pun kemas…tak rugi gua jerit HOBIN JANG HOBIN itu hari..gua balik senyum sampai bilik..

Footnote : Gua tak into EPL sgt sekarang…gua tengah intai nak main untuk NS musim depan..

Read Full Post »