Feeds:
Posts
Comments

Archive for May, 2009

Barca 2 – Man U 0

Gua akur dengan kekalahan semalam…gau juga akui barca memang hebat dan layak menang…mereka bermain dengan lebih baik…adat bola sepak memang ada menang dan kalah…tapi gua puas hati jugak sebab team gua masuk final,tak la terkandas awal dan tak la bolos sampai 3 gol dan tak lah kalah kat semi…dan team gua jugak takdela dah kalah,pastu nak serang pengadil,gua bangga ngan man united yang tidak berkelakuan macam beruk terhadap pengadil…kepada siddiq, ni gua bayar hutang gua kat lu, gua halalkan kalo lu nak kutuk team gua…tapi buat kutu-kutu Arsenal,Chelsea dan Liverpool yang tak sedar diri dah kalah awal-awal nak bersuara gak,gua lempang je sekor-sekor kang…


Gua tak hingin pun nak sarung baju buruk nih kalau tak kerana gua nak bayar hutang kekalahan kat siddiq…sampai mati pun darah man united tetap mengalir dalam diri gua…

foot note : Tahun depan lu org ingat bleh menang liga Inggeris ka? kasi tunggu la itu Ribery sampai Old Trafford..

Read Full Post »

Satu lagi exhibition dari lomokids akan berlangsung di Kaed Fest tahun ni yang berminat nak teruskan kerjasama dengan lomokids…Cadangnye,akan berlangsung dalam hujung bulan 7 hingga awal bulan 8…

kali ni gua nak tgk kepala otak lu org geliga tahap mana..Apa idea yang korang boleh bagi utk design lomowall terbaru?idea mestilah fresh dan terkini…hadiah akan disediakan kepada pemenang kalo idea korg tu geliga tahap terbaik!

Jadi, anda boleh tinggalkan komen atau PM gua atau Short Message Service gua untuk cadangan lu org tu..

Nota kaki : Kaki gua injured main futsal…tapi gian beb,nak kurus katekan…epan gua pinjam gambar lu..

Read Full Post »

kepada pasukan liverfool yang beriya sangat kate yakin akan menang EPL season nie,gua ucapkan selamat terima kepahitan la..tahun depan lu org boleh cuba lagi…kepada arsenal yang loser tue,nak buat macam mane,dah memang korang tak terer…gua malas nak cerita banyak…gua hidang dgn gambar dibawah…




gua suke nyanyi rangkap lagu ni skarang,

” kesian die , tak dapat piala , satu pun takde , giler loser “

Read Full Post »

Pada senarai-senarai di bawah,gua nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada mereka kerana pengorbanan yang tidak berbelah bahagi dan tak mengira penat lelah…jasa kalian tak dapat ku balas dan hanya tuhan sahaja yang mampu..sy mendoakan kalian semua dimurahkan rezeki sehingga akhir hayat :

Sekolah kebangsaan Desa Tun Hussein Onn :

1. Pn Normah
2. En Mohd Zin bin Hamzah
3. Cikgu Ramzi
4. Cikgu Zamri
5. Cikgu Rehan
6. Ust Khairil
7. Pn Ramlah
8. Teacher Sherry
9. Cikgu Mus
10. Cikgu Zul
11. Cikgu Shamsuddin

Sekolah Menengah Tinggi Setapak

1. Cikgu YM Raja Azhar
2. Cikgu Ibrahim
3. Cikgu Zanariah

St John Instituition

1. Pn Noraida
2. Mr David Fernandez
3. Cikgu Rahman
4. Cikgu Roslan
5. Cikgu Ramly
6. Mrs Elizabeth
7. Pn Norbani
8. Pn Roslina

Sekolah Menengah Teknik Tuanku Jaafar

1. Pn Normali
2. Pn Hajah Ramlah
3. Ummi
4. Ustzh Fauziyah Jani
5. Pn Mastura
6. En Wong Seng Yen
7. Pn Rosmah
8. Pn Siti Hajar
9. Pn Norfeazah
10. Cikgu Musa
11. Cikgu Raden
12. Cikgu Najib
13. Cikgu Husni
14. Ust Yaakob
15. Cikgu Fairus
16. Pn Latipah
17. Cikgu Azizi
18. Cikgu Zain
19. Cikgu Marzuki
20. Pn Yoew

kepada anda semua,terima kasih ku ucapkan kerana mendidik diri ini menjadi org yang berguna kepada keluarga,agama dan bangsa…sy doakan kalian sihat sentiasa dan harap kalian mendoakan kejayaan saya..

Foot Note : Lu org senarai skit nama cikgu lu org dari sekolah rendah sampai form 5 tengok haha..

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
012 2542360
http://www.flickr.com/photos/kabusribut
kabusribut88@yahoo.com
wedding.event.etc.

Read Full Post »

Borneo part 3…

Sempat jugak akhirnye aku keluar dengan report borneo part three iaitu hari kedua aku kat sarawak bumi kenyalang walaupun aku tak nampak sekor pun kat sane..untuk hari kedua,kitorang telah dibawa oleh Ququl untuk melawat Jong’s Crocodile Farm dan UITM Samarahan…Pergh buaya kat sini tak sama beb dengan semenanjung…90 darjah beb! gerun gak aku kalo tetibe time aku tgh mandi blakang umah nenek aku muncul buaya 90 darjah nie…kalah gelek 45 darjah mas idayu…



Buaya yang telah aku bersama iyan tumpaskan…bukan senang beb..gua siap ride buaya tue..






korg tengok,selamba papa selamba wawa jer iyan pegang buaya..

time ni iyan masih lagi kawal perasaan teruja beliau tgk stadium petrajaya..

iyan dah tak dapat sembunyikan lagi perasaannya lalu berkata ” gua nak pose gaya ramos sari tendang bola! ”

waktu kitorang melawat stadium ni,kitorang tgh tunggu siddiq yang menjemput kitorang makan tengah hari kat rumah die…kitorang ucapkan terima kasih sgt kerana jemput kitorang yang dah sedia rendah bajetnyer hehe..dapat plak makan free huhu…dan petangnya kitorang gi melawat Adeeb kat UITM Samarahan…Si Adeeb ni dulu same UIA ngan aku,tapi disebabkan die anak mak,die balik Sarawak belajar kat sane..


penemuan spesis baru di UITM samarahan hahahaha…kat sane gak aku berkesempatan menemui kenalan lama di STTJ…

Foot Note : Gua tgh rancang untuk travel lagi nie…any idea destinasinya?

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
012 2542360
http://www.flickr.com/photos/kabusribut
kabusribut88@yahoo.com
Tempah kami sekarang untuk merakamkan detik indah perkahwinan anda!

Read Full Post »

Ada suara-suara yang berkata kat aku,boleh ker Man United menang dengan barca? Rata-rata mereka merumuskan perkara ini berdasarkan kekalahan teruk Real Madrid kepada Barca tempoh hari…Ramai yang simpulkan Man United akan menjadi mangsa barca pula nanti….Cait!..cantik skit…kat sini aku nak remind balik penyokong Barca dan si pembenci united dengan Gambar di bawah..

Foot Note : Abidal dan Alves dah ready nak bukak gerai burger kat luar Rome nanti…alang-alang tak main baik berniaga yer tak..hahahaha

Read Full Post »

Selamat Hari Ibu…

Sempena hari ibu ini,aku dengan ini ingin mengucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga kepada ibu aku yang telah membesarkan aku dan mendidik aku dari kecil hinggalah besor macam sekarang…semoga Allah panjangkan umur ibu dan murah rezeki..Along takde ape nak bagi melainkan kasih sayang seorang anak hingga akhir hayat along…Along sayang ibu!

Buat ibu-ibu yang lain di luar sana,selamat merayakan hari ibu…hari ni demandlah ape sahaja kepada anak-anak anda dan suami anda…time nie lah nak pau anak gelang emas besar-besar,suruh laki bawak makan kat hotel 7 bintang dan time ni lah nak suruh anak dan laki buat kerja rumah sementara anda makan cikedis tgk hindustan haha…

Read Full Post »

Older Posts »