Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘football’

Bodoh..

Ni ada lagi satu cerita…

Pasukan bola sepak Perancis bagi gua memang tak layak ke Piala Dunia…malu la kepada diri sendiri…lu ingat ni bola tampar ke brader Henry?Main semula la kalau lu brani?Hah Persekutuan Bola Sepak Dunia,pengadil lu tak boleh pakai la…ke ni konspirasi politik?jelas sgt brader main Barca tu tolak bola ngan tangan secara sengaja..macam pukul kompang gua tengok tangan die tolak bola…Kalau gua pun rase geli nak main lawan lu orang kat piala dunia..Henry,kakak sedara gua kawin nanti lu nak tolong main kompang?gaya dah ada tangan lu gua tgk tu…

Footnote : Sorry gua tak suka main tipu nih..

Advertisements

Read Full Post »

Hobin Jang Hobin


Mintak maaf blog gua ni lama tergendala…broadband gua sedang tergendala operasinya…macam-macam cerita yang gua dengar,tapi gua lagi suke bercerita tentang bola sepak MALAYSIA…Sebab diorang kat atas ni lah gua masih sakit tekak sampai hari ni…Gol pertama memang cantik…Bergelek gua kat stadium…lupakan kisah majoriti penyokong,permainan masih seperti biasa…gol hairuddin pun kemas…tak rugi gua jerit HOBIN JANG HOBIN itu hari..gua balik senyum sampai bilik..

Footnote : Gua tak into EPL sgt sekarang…gua tengah intai nak main untuk NS musim depan..

Read Full Post »

Kembali ke rutin biasa…

Truut..truut..

” Hallo “, gua..
” Budak-budak gua dah kembali ke perangai biasa “, Fergie..
” Elok la tue, pandai lu mainkan perasaan org tua tu bagi dia seronok kejap itu hari,gua dgr die kena 3-1 tadi “, gua..
” Jom teh tarik, gua belanja “, Fergie..
” Jom “, gua..

MANCHESTER UNITED 2 – BLACKBURN ROVERS 0

Footnote : Cuak lu Berbatov gua ugut lu dgn timbang kati…

Read Full Post »

Telatah penyokong lawan..

Sehari dua ni,gua terpaksa tebalkan telinga…kesana-sini org duk perli sana-sini…puncanya pasukan bola sepak kegemaran gua kalah..bak kate sekutu gua, iyan loser, gua buat cool sebagai penyokong yang berhemah…budak-budak biaselah tu kan…baru 2 kali kalah season ni kena kutuk macam dah kalah 10 game…biaselah,yang sekor sebab dari 2004 sampai sekarang tak merasa kucup piala dan yang sekor lagi dah kalah 5 game berterusan…kalau 2-3 hari lagi ni masih berterusan kena perli,gua ingat nak panggil 5000 hooligan yang buat hal kat Barnsley tu lepak kat Awe Sup Power ngan gua lah..

Nota Kaki : Gua masih lagi mencari masa nak update gamba terbaru,cuma gua kene setelkan kerja untuk sem ni dulu…berape hari jer tinggal…harap tunggu,banyak yang gua nak kongsi..

Read Full Post »

Adat la tu..

Main tak bagus,memang kalah la..
skali-skale kalah biase ar…
kalau slalu menang pun bosan,tak dramatik..

Footnote : Ferguson call gua kate nak jual Berbatov ikot timbang kati…elok sangat..

Read Full Post »

Syawal..

Ape jer yang menarik Hari Raya ni? Yang betul-betul champion raya ni untuk gua bukan lemang,bukan rendang,bukan nasi himpit…tapi..

Manchester United 4 – Manchester City 3
Manchester United 2 – Stoke City 0
Manchester United skrg tengah bermaharajalela kat puncak…

Aik? dengan Wigan pun kalah? Biasela kalau dah bongkak sangat kan…

Hah itulah gua punya raya…

Read Full Post »

Gua malas nak ulas panjang….semalam sebelum game giggs dah call gua cakap tak yah saspen sgt,konfem menang,die janji ngan gua…Kate sape name tu,Aaron Lennon kecah sgt boleh makan defend Manchester,tapi gua tak nampak lu gerak sgt pun?dah baka artis tu,jadi artis je la tak yah main bola,penat je John Lennon buat nama…

Gua dengar pasukan penerjun semakin teruk?Kalah ngan City 4-2?Lu nak join Newcastle ke season depan kat liga bawah?hahahaha…Pak Cik Alex nak belanja gua minum,gua nak pekena teh ngan die jap,esok gua balik Malaysia..

Read Full Post »

Older Posts »