Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘family’

Kembali ke Kuala Pilah

Hari Sabtu lepas setelah siap segala,aku dan rakan sekelas aku yang dipanggil bentong (bukan geng bentong kali) , Matyo dan Muim pun bergerak ke Kuala Pilah iaitu kampung halaman aku..Tujuan kitorang pegi nieh bukan la nak jalan-jalan cari makan tapi kene buat assignment Plant Material…Sampai jer kat sane kitorang tak bagi chance punye, terus selongkar ape yang ader…aku dengan yakin..

“aku tau sungai kat mane,tempat aku main kecik-kecik tue”aku
tapi akhirnya “mak cik,kek mano sungai yang ado kek hujung tu marin?” aku

demm..terlampau yakin haha..tapi petang tue kitorang jumpe sungai dengan bantuan adik sedara aku…memang takde kesian laa,buka baju sume,debusshhh!!sorg sorg terjun termasuk adik sedara aku..malam tue ingat kitorang nak tido lambat ikat rakit yang masih menunggu,tgk-tgkl balik makan sume gone huhu…balik kg nie pun sebab aku nak tgk uwan aku…sian aku tgk,dah pelupa sikit pastu dah tak larat sgt aku tgk…biaselah,sakit tua..uwan ni lah yang jaga aku time aku kecik dulu…asal kene marah ngan mak aku,konpem aku menyorok blakang uwan aku…aku ingat aku nak balik lagilah…insyaallah ble free aku balik…


Advertisements

Read Full Post »

Hanum…

“hello,along..jgn lupa pegi treatment ngan physio minggu depan,ibu dah buat guarantee letter,pergi tau”

itulah mak aku atau yang aku panggil sbg ibu…tak pernah lupa ambil berat kat aku..sentiasa ingat semua pasal anak-anak die..ibu aku jugak la yang menggalakkan aku menyertai bidang nie disamping belajar..insyaallah along akan balas balik dan jadik anak yang soleh..

kita semua ada ibu dan ibu kita hanya satu..jadi,sayangilah ibu kita..kerana syurga tue dibawah tapak kaki ibu..

Read Full Post »