Feeds:
Posts
Comments

Archive for April, 2009

Persiapan yang teratur telah pun gua lakukan…dari segi penjagaan suara dan stamina semua sudah gua sedia…tue yang gua trekking kat bako ari tue..semangat telah pun berkobar-kobar di hati ini…pada malam ini gua dan rakan yang lain seperti iyan loser,mukhriz latif,crew singgahsana,mas popo akan memberikan sorakan gemuruh untuk team kitorang…malam ni memang sorakan CAP A lah gua kasi…tepat je kick off nanti gua akan berada di depan tv menantikan gol-gol hebat dari pasukan gua…cerita banyak pun tak guna kalo setakat nak serang guna meriam karat…

Kenyataan : Gua dengan ini sebulat suara melancarkan perang dengan penyokong pasukan ARSENGAL..

Advertisements

Read Full Post »

Borneo…Part 2

Alhamdulillah,travel yang aku rancang bersama Iyan Loser telah pun berjalan dengan lancar sekali…terima kasih tak terhingga kepada Xyrelququll yang bertindak selaku tourist guide kami disana, lu memang best ar bro,balik kl gua belanja ayam dara baik punya…Hari pertama dimulakan dengan flight yang delay…terbaik!

Selamatla flight tue delay setengah jam jer..kalo tak mencanak aku ngan iyan yang mengantuk kerana menyambut kemenangan team feveret kami pada malam itu…sampai di Kuching,kami disambut Ququl dengan Toyota Wish,terbaik! haha…Setelah selesai segala urusan untuk tempat tinggal,tak cita banyak Swee Kang tempat pertama kami kunjungi…ABC bandung,pergh gua cakap lu masih terasa kat tekak gua,ditambah pulak dengan sotong kangkung terbaik…cuma beehon belacan jer tak berapa nak go sangat..




Tempat pertama, Kuching Waterfront dan sekeliling bandar dengan berjalan kaki sahaja…dengan suasana redup dan mendung terasa seronok la berjalan…maklumlah pertama kali jejak kaki kat sini beb…usha-usha line kat mane tempat nak beli cenderamata suma supaya tak kelam kabut last day nanti…untuk souvenir aku amalkan sistem first come first serve haha..





Tahniah aku ucapkan kapada pihak berkuasa kuching yang aku tgk sayang bebenor dengan sungai mereka…siap ade org naik sampan kutip sampah lagi tu..dan ape yang aku tgk kat sungai ni masih ade element tradisional dan moden..gua terpaku jap tgk bot-bot membawa penumpang ke seberang sungai..




seterusnya malam tu gua ngan iyan menikmati ayam penyet sarawak…terbaik weh terbaik! meleleh la gua cakap lu…tapi apepun hari pertama adalah hari yang sukses untuk kami…ditambah lagi dengan penginapan yang selesa di Singgahsana Lodge…sangat selesa,gua tido rase macam tak nak bangun dah…apepun,ini baru hari pertama…laporan hari kedua akan menyusul nanti disertakan dengan gambar-gambar di Sarawak…harap korang enjoy tgk gambar-gambar yang disediakan…gambar biasa jer,aku harap satu hari aku dapat amik gamba travel terbaik macam Udey..

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
012 2542360
http://www.flickr.com/photos/kabusribut
kabusribut88@yahoo.com

Read Full Post »

Berbekalkan keseronokan yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata,gua dan iyan loser selamat sampai di LCCT semalam…Mmg cukup lengkap travel kitorang kali nie kerana pergi dan balik di akhiri dengan kemenangan Manchester United…Buaya 90 darjah, Bako,Laksa mak Izwan, Ayam penyet, Kari umah Siddiq memang terbaik! Singgahsana Lodge sangat best..Nantikan cerita penuh dalam report beserta gambar nanti…tgk skit cane gua tangkap buaya guna sumpit!

Nota Kaki : I love Holland hahahah…

Read Full Post »

Borneo…Part 1

Ape barang lepak semenanjung? huhu…
Gua sedang berkawan dengan bujang senang bersama iyan loser…
sape-sape nak tempah ubat kebas asli dari sarawak?
Sms or call ke no aku sebelum ahad atau melepas…
Renung-renungkan hahahaha…

Nota Kaki : Layan seyh…dikelilingi org puteh…sampai gua ngan iyan pun rase kitorang nie dari England hehe..

Read Full Post »

gambar nie adalah hasil dari encik Efan ketika di Ulu Yam…terima kasih kawan-kawan..kenangan yang tak akan aku lupakan…aku sayang korang sume..

Read Full Post »

Hari demi hari,silih berganti..semalam dan hari ini,maka tibalah saat yang ditunggu iaitu bukan hari aku nak menikah,tapi cuti sem…yeehaaaa!! dengan ini aku mengisytiharkan kemerdekaan untuk diri aku sendiri dan memberi tumpuan kepada kerja-kerja wedding photo..tak sabar aku nak berangkat ke sarawak…

WEDDING TEASER


Dzuhri & Lynda
Bangsar Community Hall
More picture soon…

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
Portfolio : http://www.flickr.com/photos/kabusribut
012 2542360

Read Full Post »

hebat! hebat! dan hebat!
tak payah gua nak cerita banyak-banyak sebab umum dah tahu gol cantik yang di hasilkan mamat nieh..
mengikut fakta yang dikeluarkan ketika separuh masa permainan,gol mamat nie adalah dari 38 meter dan berkelajuan 100km/j..
aik?aik? baju merah celoreng putih? apsal jalan sorang-sorang nie? ape name lu? liverfool ek?
owh..lu org la yang tak berjaya mara tu eh?gua rase baik lu org main bola jaring jer la..
pastu tukar name,gua rase liverbangang lagi sesuai kot..hahaha

foot note : gua dengan ini bersama-sama teman seperjuangan yang lain mukhriz latif,iyan latif,mashelmy,faliqheikal abd razak,anip kelate,ben dan daus melancarkan perang saraf terhadap arsenal dan barca yang akan akan jumpe di final nanti..

Read Full Post »

Older Posts »