Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Photojournalism’

Sayangi mereka..

berikut adalah gambar-gambar outing bersama anak-anak rumah solehah beberapa minggu lepas…gua doakan mereka sentiasa ceria dan murah rezeki..







Yang ini bukan anak rumah solehah,yang ini anak Encik Jamil..

Ini adalah hasil usaha-sama antara Lomokids dan Sahabat Positive…masih ada yang menyayangi mereka,semoga mereka sentiasa bahagia..

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
012 2542360
http://www.flickr.com/photos/kabusribut
kabusribut88@yahoo.com
wedding.event.photojournalism.

Advertisements

Read Full Post »

Pada bulan puasa yang lepas,gua dan rakan-rakan dari lomokids telah pun berjalan ke Kuala Gandah,Lanchang untuk carik subjek yang luar dari Kuala lumpur pulak..Tarikan utama kat sini,mestilah Kuala Gandah Elephant Sanctuary…kalo kat Kolumpo gajah tengok dalam kandang jer kat zoo,kat sini lu boleh salam ngan gajah sambil pekena teh secawan dua…Kat sini mesra alam punya gajah,siap pandai posing kat lu orang punya lens camera..Disamping berlomo,gua,moqh dan peijan turut berdigital..




All photos by syimir izzaffy

Semua gajah kat sini berusia semuda 7 tahun dan setua 71 tahun…kebanyakkan gajah kat sini berasal dari Malaysia,India,Myanmar dan Thailand…Beberapa aktiviti pun turut disajikan kepada pengunjung termasuk menunggang gajah,mandikan gajah dan bagi gajah makan…bayaran masuk?Percuma! suma lu orang perlu dapatkan pas sahajalah dari opis kat situ…Gua,iyan,AG dan Rapla tak lepaskan peluang dihumban gajah ke dalam sungai…


Cuba lu orang tengok kaki gajah ni,sebelah tu tempang kan? Mengikut kata penjaga mereka,gajah ini terkena bear trap dan diselamatkan oleh pihak KGES lalu dibawa ke sini..



All photos by Syimir Izzaffy

Terima kasih kepada Azri yang menjadi pengurus program untuk kali ini…post berikut gua akan tampilkan apa yang ada di persekitaran Kuala Gandah pulak….tungguuu…

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
012 2542360
http://www.flickr.com/photos/kabusribut
kabusribut88@yahoo.com
wedding.event.photojournalism.

Read Full Post »

Gajah?Gandah?Ganjah?

Gua bagi teaser dulu utk Misi Mencari Idea di bulan puasa tempoh hari bersama rakan-rakan lomokids..Gua,Moqh,Peijan amik peluang skali untuk mencari subjek,maklumlah dibulan puasa mana nak shoot wedding kan..so selain berlomo gua berdigital skali…ni memang gajah terbaik dari ladang punya..Lu org siap boleh berjalan sambil sembang ngan dorg di kaki lima…

Read Full Post »