Feeds:
Posts
Comments

Archive for September, 2008

Aku pasti lagi 2 hari menjelang raya nie kebanyakkan manusia dah berpusu-pusu nak pulang ke kampung kan?kenderaan di jalan raya semestinya penuh dan sesak…highway pun menerima kunjungan yang luar dari kadar biasa…sambil mendengar lagu raya di corong radio kereta atau mp3 bagi mereka yang menunggang motosikal teringatkan kampung halaman..wajah-wajah ayah, bonda, sanak saudara semuanya bermain di minda…juadah yang dinantikan sudah terasa bahangnya…

Jadi,suke aku nak ingatkan semua rakan-rakan,teman-teman,pengunjung setia page aku nih,semua client-client aku dan sesiapa sahaja yang mengenali aku agar berhati-hati ketika memandu…bukan setakat untuk nyawa korg jer,tapi untuk nyawa rakyat Malaysia kita yang lain gak…aku tgk berita tadi,ops sikap hari ke4 mencatatkan 10 kematian…MasyaAllah…jadi, ambillah ikitibar…semoga kita dijauhi kecelakaan…Dan suka juga aku memohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki jika terdapat salah silap dan kekurangan sepanjang aku mengenali korg semua…Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Advertisements

Read Full Post »

Dari meriam ke ayam…

Di sebuah padang nun jauh di London terdapat satu pasukan yang berlatih sambil lewa…ini kerana mereka hanya akan menghadapi perlawanan yang dianggap mudah oleh semua para pemain dan jurulatih mereka…mereka ini berlambangkan meriam di lencana mereka…bagi mereka,mereka umpama bermain bola dengan ayam malam nie…

“ko tgk la,meriam kita pasti akan meletus lebih dari 2 kali malam nie”, jurulatih
“yeah,saya pasti..musuh ketat kita agak sukar menang malam ini”, penyerang

Di sebuah lagi padang juga terletak di England,sebuah pasukan sedang bermain dengan penuh semangat bagi menghadapi pasukan yang tidak lah begitu kuat namun lebih kuat dari team ayam yang akan ditentang oleh sang meriam…mereka berusaha dengan bersungguh-sungguh…baik pemain muda,baik pemain tua…sama-sama berganding bahu berlatih…

“kita akan cuba menang,tapi kita hormati lawan”, jurulatih
“saya akan cuba sedaya upaya bagi menaikkan maruah pasukan kita kembali”, Pemain

maka,apabila perlawanan sebenar bermula…semua bagai serba tak kena bagi sang meriam tapi segalanya berjalan lancar bagi pasukan yang satu lagi…Hull City yang dipanggil ayam telah menjinakkan meriam yang kononnya akan diletuskan arsenal…Arsenal malu di tempat sendiri…Bagi Manchester United, mereka membuktikan, hero memang salu kalah awal…saje nak acah-acah pasukan lain kasi berangan dulu nak dapat piala..blah ar hahaha…

Nota kaki : Man Utd 2 – Bolton 0
Hull City 2 – Arsenal 1

Ape cite? hahahaha glory-glory Man UTd…Arsenal coach pun da macam Mr Bean hahaha

Read Full Post »

Selamat Hari Raya..:)

Setelah hampir sebulan kita berpuasa,macam-macam dugaan dah kita lalui…ader yang tak leh tahan dengan dugaan lalu kalah dengan bisikan hati yang kelaparan..ader yang masih lagi teguh iman…ada yang awal-awal lagi dah mengaku kalah..ini semua mencerminkan diri kita yang sebenar…nak kate ade setan hasut,setan da kene ikat…terpulanglah…

Dan kali nie,aku puas hati dengan bulan ramadhan yang aku lalui..walaupun macam-macam rintangan yang aku lalui akhirnya dapat gak seri diketika ramadhan hampir habis nie..itu lah yang org kate rezeki dari yang maha esa..ape pun kita buat,kita percaya jer yang Allah akan berikan balasan yang setimpal…persiapan raya pun aku dah lakukan..baju suma dapat gak laa rase…walaupun org kate dah besar-besar nie tak yah laa nak bersakan raya tapi ape yang aku siapkan bagi raya ini adalah ditahap sederhana bagiku..

sebenarnye yang paling aku tunggu ialah lemang dan rendang ayam nenek aku…tu memang kesukaan aku dari kecik..kalo dapat 2 menu nie,say goodbye to nasik laa haha…nak kate tunggu raye tu tak sangat la,aku lebih menunggu 2 hidangan terbaik nie sebenarnye…aku pun da ready kan space dalam perut aku ni untuk di isi dengan baik skali…lame dah aku target 2 menu nie huhu..

duet raya?dapat ker lagik aku?silap-silap bagi anak2 buah aku yang nampak aku cam da besar dan mampu,aku plak yang di pau nanti…pak long blaja lagilah korg…gi mintak kat pak long ijat ngan kak long nani tuh…ape pun,pas raye nie da ader 2 job yang menanti aku…syukur laa..rezeki Allah bagi lagi…

so,kepada semua,hati-hati di jalan raya ketika pulang ke kampung halaman korg ok..biar lambat asal selamat…bukan biar cepat asalkan ke dalam…raye dalam tanah kang baru tau…aku dengan ini menyusun 10 jari memohon maaf dari semua kenalan aku samada secara langsung atau yang tidak langsung…selamat hari raya untuk semua…bergembiralah kita semua hendaknya…

Read Full Post »

demam!demam!demam!








Hari rabu lepas,aku dan keluarga lomokids aku bergerak ke Kuala Pilah iaitu rumah nenek aku sendiri…sajer kitorang memenuhi cuti nuzul Quran yang kebetulan jatuh pada Hari Rabu tu..lagipun dah lame kitorang plan nak ke sana cume takde cuti yang membolehkan ramai org yang menyertai nya..Aku,jibam,iyan,azri,anep,delina,dellia,anis,ira,faisal,fine2,mimi,nizam..tulah korum2 yang menyertai trip nie..memang letih beb,tapi seronok..dapat sungai,heaven!!!kitorang buka puasa dengan bersila atas tikar dan makan ala kadar jer..tapi yang best dapat buka puasa suasana kampung,ngan kawan-kawan plak tue kan..trip ni diakhiri dengan TT di senawang…kat Johan Seafood,makan besar sume beb…Anis paling banyak makan…sume peserta berangkat pulang dengan keadaan kenyang haha..

Tapi,masalahnyer,selepas jer balik tue aku tak cukup tido plak…cuba mencari design untuk dipersembahkan kepada lecturer aku..aku rase sebelum tiba hari Jumaat pagi tue,adelah dalam 3 jam jer aku tido…dan hasilnyer,setelah aku balik rawatan Physio kali ketiga,aku dah mula rase tak sedap badan..mungkin terlalu penat…maka start malam tadi hingga ke hari ini,aku terlantar di tilam sampaila saat aku berada di komputer ni..cam biasa encik migrain datang menyerang setelah encik sinus menyapa,maka encik pengsan pun makin terasa…hahaha

p/s : tolonglah baik cepat…aku nak shopping raya…

Read Full Post »

Hari yang bercampur aduk..

Takde ape yang banyak berlaku hari ni..hidup bermula dengan deringan mesej dari jibam yang bertanyakan dimana port hari ni kerana beliau tak jadi balik jb..jika tidak kami akan ke kuala pilah untuk mencari shot terbaik dan menajamkan lagi mata..namun segalanya tidak kesampaian kerana perancangan terlampau last minute..zZzZz kembali…bangun-bangun lepak bersama kawan-kawan bilik..lame dah tak rase hari minggu yang bergini…seluruh ahli bilik bersembang…cukup masa mandi dan bersiap ke Jalan Kuching untuk sesi berbuka puasa bersama Rezuan and family…Thanks!! laksa Serawak yang best beserta ayam BBQ..2 round gua beb…gagal lagi capai matlamat…balik umah jap,jumpa bonda dan ayahanda..rindu plak rase kat org rumah ( org2 di rumah aku ) ..then pass film lomo swap Bandung di malis kepada Faisal Aziz…Balik uia dengan perkhabaran yang tak best…malas nak fikir..tunggu dan lihat je lah…aku pun tak tau sampai bile…tido menunggu hari siang..baik aku layan portraiture lagi seronok..

Nota kaki bola : Serabut ahh…

Read Full Post »

kenyang..tak capai matlamat…

Hari ni sahur terbaik lah…aku makan lauk ayam seketul jer,tapi nasik tak hengat punyer..tatau nape tetibe datang nafsu lapar tue..ahh takpe,sehari jer…bukan slalu..tapi slalunyer burger still makanan yang takkan capai matlamat aku..isyk moqh dah semakin cerah matlamatnye nampak gaya…baru 10 hari..aku test-test smlm still same jer takde beza pun…berbuka tadi pun lapar semacam..

“Turun berat sehingga 64 kg sebelum raya,bolehke aku nie?”, aku

korang rase?

Coming Soon – Photo Entry



Melaka 2008…..

Read Full Post »

Hari tak selalunya cerah..

Kadang-kadang kita gembira…kadang-kadang kita tension…kadang-kadang kita frust…itulah hidup…sekejap berada di bawah,sekejap di atas…siapakah kita untuk melawan takdir…kita terima ia sebagai satu ujian dari Allah S.w.t..Pagi yang gelap berbawak gelap sampai ke petang…itulah yang berlaku hari ini…selain itu tiada apa yang seronok berlaku..hidup bermula dengan mid term ungs pagi tadi dan di ikuti dengan class Pn Jam…berbuka dalam keadaan tidak seronok…

Nota Kaki Besar : Sorry gua emo skit ari nie…

Read Full Post »

Older Posts »