Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘photojournal’


gambar di pinjam dari fazrin

kita sudah maklum yang pilihanraya kecil di Permatang Pauh siapa pemenangnya…dan kini terjawablah sudah mesej yang ingin disampaikan oleh rakyat kepada seluruh dunia politik Malaysia tercinta…liwat? tidak langsung mempengaruhi undi disana..cuba tanya org Permatang Pauh,mereka percaya atau tidak isu itu? saya rasa semua mungkin sudah maklum yang isu itu adalah satu agenda yang mungkin mempunyai misi tersendiri..hanya Allah yang tahu…ada pihak yang terang-terang di dada akhbar menyatakan “saya yakin kali ini kita menang”,selamat makan kata-kata sendiri itu…kepada yang bersabar memperjuangkan nasib rakyat,tahniah..ini adalah mandat dari rakyat kepada anda…saya minta saudara teruskan usaha untuk membantu rakyat dan banteras isu “kronisme” dan “korupsi”…kami rakyat sudah jemu dengan yang kaya terus kaya,yang tertindas terus tertindas..buktikan dan perjuangkanlah nasib rakyat di parlimen nanti..

p/s : saya bukan ahli politik mahupun mencampuri urusan politik,saya cuma seorang rakyat yang memerhatikan keadaan semasa..kita kegara berdemokrasi,maka kita berhak mengeluarkan pendapat..saya tidak memaki sesiapa cuma memberi komen terhadap apa yang berlaku di depan mata..

Advertisements

Read Full Post »

protes!!!








kemarahan tercetus apabila mamat ni dgn selamba tunjuk boxer die kat org ramai,tu lah jaga adab tue

PROTES!!!

satu perhimpunan yang disertai oleh segenap masyarakat…dari mak cik-mak cik yang asalnya duk kat rumah masak untuk suami,kanak-kanak,artis,seniman hinggalah ke pemimpin terkenal tanah air..dari pandangan aku,perhimpunan nie bukanlah untuk menghuru-harakan malaysia,tapi lebih kepada untuk menunjukkan bantahan yang kenaikan harga minyak banyak menindas rakyat…nak ikut harga pasaran dunia tapi pikirla duit kita ni setanding ker nilainya dgn nilai matawang barat?lgpun minyak kita adalah yang termahal dikalangan negara pengeluar minyak…tah la,susah nak kata,kata banyak-banyak pun kang kene saman ke,tangkap isa ker susah gak..apepun nie ade gambar-gambar yang dirakamkan di perhimpunan tersebut..selamat menonton,enjoice!!!

Mohd Syimir Izzaffy bin Mohd Zahari
Momentspeaks Photography
E mail : Kabusribut88@yahoo.com (YM)
Photo Gallery : http://www.flickr.com/photos/kabusribut
fotopages : syimirzahari.fotopages.com

Read Full Post »

ANTARA

DAN

arini alhamdulillah job wedding aku berjaya jalan dengan lancar…harap2 dengan permulaan ni akanjadi titik tolak dalam hidup aku,special thanks to Shamsul selaku founder momentspeaks yang memberi peluang keemasan ini kepada aku untuk memulakan langkah dalam bidang ni dan terima kasih kat abg jaa yang intro aku kepada beliau….wedding tadi kat AU 5 keramat dengan pengatin yang amat sporting…cuma task aku hanyalah amik gamba reception,nantikan full story pasal wedding nie dan gambar…hari tue shoot kat protes,hidup sebagai rakyat memang susah…sana naik sini naik cuma yang tak naik ialah GAJI!!!! skrg nie ader plak kembali skandal yang karut bagi aku…pada org yang difitnah tue,aku doakan semoga beliau berada dalam kelompok org yang ALLAH sentiasa sayang dan tolong…yang pemfitnah,selamat berjaya di AKHIRAT kelak…jadi dalam dalam hidup kita nie,kita kena lah sedar bahawa kita nie makhluk kecik je nakbanding dengan dunia di SANA…jumpa¬† lagi…

Read Full Post »