Feeds:
Posts
Comments

Archive for June, 2009

KAED Gallery..

Sorg kenalan gua bertanya pada satu officer KAED nie….

” Bang, brapa biji kereta boleh masuk KAED Gallery nie? “, beliau berkata..

Apa kes?adakah sejarah akan tercipta buat pertama kalinya kereta akan memasuki ruang kaed gallery?hahaha….

Foot Note : Off to Langkawi..Mahsuri carik gua…

Read Full Post »





Sape tak kenal mamat atas nie memang KING OF KODI…betul beb Steve Mccurry live in Malaysia lah beb…bertempat kat annexxe gallery, gua dan sorg lagi sahabat telah pun berangkat untuk mendengar talk dari steve yang mungkin yang pertama dan terakhir di Malaysia…yelah nak harap mamat nie datang Kuala Lumpur lagi bilalah pulak kan…Steve Mccurry adalah satu nama besar dalam industri fotografi dunia…dari perang,isu dunia hinggalah ke culture sume steve nie dah rasa pengalaman…pendek kata dia nie adalah antara photojournalist terbaik dunia..sekarang beliau masih lagi berkhidmat dengan majalah Magnum…Ketika di tanya beliau berkata magnum adalah pilihan die sebab sume photographer idola dia adalah dari magnum…

Mule-mule gua ngan sahabat hampa gak sebab time sampai tu dah full house,tapi nasib menyebelahi kami dapat gak gua masuk dan snap gamba otai nie…kawan gua sampai tido ngigau dapat tandatangan mamat nie..pendek kata gua puas dapat bertemu dengan salah sorang idola gua nie dari jarak dekat…bertemu lutut ke lutut beb…Gua tabalkan talk malam tue adalah SANGAT TERBAIK!

Foot Note : Gua rase annexe tue kene besarkan lah tempat die lagi kalau buat event macam nie..

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
012 2542360
http://www.flickr.com/photos/kabusribut
kabusribut88@yahoo.com
wedding.event.etc.

Read Full Post »

Kawan gua dah kahwin..

Pada hari ahad yang lepas,gua telah berpeluang untuk menjadi tetamu pulak untuk satu majlis perkahwinan kawan gua,selama nie gua yang kene amik gamba tetamu tapi kali ni gua datang makan jer…majlis ni adalah majlis kawan sepermainan gua dari dulu…susah same senang same…perkahwinan bertempat di Keramat…gua cam tak caye jer same baya ngan gua dah kawin…

Foot Note : Tahun ni memang rancak kawan-kawan gua kahwin…tak tau nape..

Read Full Post »

Disebabkan kesibukan gua yang mengalahkan Perdana Menteri Andorra, gua tak sempat nak upload full entry lagi untuk cerita wedding nie..Kat sini gua ada sediakan sedikit teaser untuk tatapan sementara lu org semua…Syukur ke hadrat Ilahi rezeki melimpah ruah kebelakangan ni…Untuk semua rakyat Malaysia yang kahwin sempena cuti sekolah ni gua ucapkan selamat pengantin baru….


Tasya & Faiz, Bandar Nusaputra, Puchong


Man & Ida, Ampang


Ja & Zack, Setiawangsa KL


Ayu & Wan, Kg Lindungan PJ

Syimir Izzaffy
Photographer
Momentspeaks Photography
012 2542360
http://www.flickr.com/photos/kabusribut
kabusribut88@yahoo.com
wedding.event.etc.

Foot Note : Sape ade idea ubat ape mujarab untuk sakit pinggang? Nak tercabut dah skru gua nie..

Read Full Post »

” Trutt trutt…..,” gua yang tgh sedap layan movie cite bertumbuk ni dikejutkan dengan panggilan yang tak dikenali..

” Hallo Syimir… ,” gua dgr suara ala mat saleh,gua syak dari scotland..

” Yes Speaking… ,” gua balas dgn bahasa Inggeris yang betul gua agak tatabahasanya..

” Name gua Fergie, gua nak tanye, lu ngan Iyan Loser free tak Julai nie nak main bola ngan budak-budak gua kat Bukit Jalil?…. ,” tanye mamat mat saleh tue kepada gua..

” Sape lu nak susun? setakat kodi punye org gua tak layan…. ,” balas gua balik..

” Gua letak Ronaldo kat kanan, Rooney kat kiri, Tevez gua letak posisi CF….. ,” dengan yakin fergie jawab…

” Takpelah, gua duk sebagai pemerhati untuk team lu dah la, gua takut Ronaldo nangis lagi sebab kalah….. ,” gua syak Fergie nak buat gua injured untuk halang gua dari bermain liga KAED sem depan…

Foot note : Setakat Arsene datang sorang bapak Kodi la weh…Fergie datang bawak satu team tue..gua tak sabar da nak tgk rembatan Ronaldo dan layangan Van der Sar..Gua harap itu Zaquan Adha bleh test itu keeper..

Read Full Post »